Як все встигати і не втомлюватись

Як все встигати і не втомлюватись

Жовтень 12, 2015 0 By admin

Як виспатися за 4 години, все встигати і робити в десять разів більше? Шукайте внутрішні резерви!

Одним моментом
Ми витрачаємо масу енергії і сил на спогади про минуле і занепокоєння про майбутнє. Навчитися жити сьогоднішнім днем допоможе проста вправа: займіться будь-якою повсякденною справою, наприклад почніть приймати душ, і сфокусуйтеся на тому, що відбувається в даний момент. Головне в ці кілька хвилин – не думати про “хвости” на роботі.

Щастя завтрашнього дня
Щоразу, як тільки зловите себе на думці: “Я буду щаслива, коли у мене буде власна квартира (чоловік, двоє дітей, третій розмір грудей і т. д.)”, Говорите собі: “Стоп!» Адже всі ці “коли … ” заважають бути щасливою зараз, цієї хвилини. Психологи називають це “синдромом відкладеного життя”. Наше уявлення про власне життя лише на 5% залежить від об’єктивних обставин. Решта 95% – це те, що ми думаємо про неї.

Руховий рефлекс
Більшу частину нашого життя ми проводимо на попі – сидимо в машині, на роботі і на зустрічах з друзями. А від п’ятихвилинної прогулянки втомлюємося. Однак чим більше ми рухаємося, тим більш енергійними себе відчуваємо – це медичний факт. Головне – підібрати для себе ті вправи, що приносять радість.

Підзарядка батарейки
Апатія, закінчилися сили, а попереду ще купа справ? Швидше за все, вам не вистачає вітамінів. Спробуйте мультивітамінний комплекс, що міститьвітаміни B, цинк і магній. А ще краще отримувати корисні речовини з їжею. Якщо захотілося перекусити – виберіть жменю мигдалю, а не шоколад. Містяться в горіхах омега-3 поліненасичені жирні кислоти – відмінний енергетик.

Знову трійка
Не треба тримати в голові весь список справ на тиждень і переживати про п’ятничну зустріч прямо з понеділка. Кожен день визначайте для себе три найважливіших справи і, записавши їх, викидайте інше з голови. Чим вільніше оперативна пам’ять, тим більше сил залишається, щоб розібратися з дійсно невідкладними проблемами.

Не все відразу
Найголовніший секрет щасливого життя – не намагатися досягти успіху у всіх її сферах відразу. Експерти радять раз на три місяці переглядати пріоритети:здоров’я, робота, діти, гроші, самовдосконалення – час від часу одна зі сфер вимагає уваги більше за інших. І не забувайте: бажання бути “леді Досконалість” – вірний шлях до синдрому “загнаної домогосподарки”.

http://zdorovia.com.ua/