10 книг, які читаються за одну ніч

10 книг, які читаються за одну ніч

Жовтень 12, 2015 0 By admin

Тримати читача в постійній напрузі та при цьому розповідати по-справжньому гідну історію – мистецтво, яким володіє далеко не кожен письменник. Але існують такі книги, які при невеликому обсязі здатні захопити настільки, що весь світ відходить на другий план.

content_full

Ось добірка таких книг, здатних подарувати вам цілу ніч (або цілий день) неймовірних вражень і залишити приємний післясмак.

Діана Сеттерфілд, “Тринадцята легенда”

Готична історія, в якій є старовинний похмурий маєток, сімейні таємниці, привиди, хитросплетіння доль і відчуття недомовок, захоплює і не відпускає, поки не буде прочитана остання сторінка. У цьому романі прекрасне все: сюжет, атмосфера, характери, мова і вишуканий стиль. Безсонна ніч гарантована.

Ієн Мак’юен, “Амстердам”

Двоє друзів – процвітаючий головний редактор популярної щоденної газети і знаменитий композитор, що працює над “Симфонією тисячоліття”, – укладають угоду про евтаназію: якщо один з них впаде в стан безпам’ятства і перестане себе контролювати, то інший зобов’язується його вбити… Витончений роман зачаровує розповіддю про те, як легко людина здатна зруйнувати все навколо себе.

Дуглас Адамс, “Автостопом по галактиці”

Книга, що приголомшує і ошелешує з перших же сторінок. Напевно, справжня подорож галактикою саме такою і повинна бути – з неймовірними пригодами та неправдоподібними ситуаціями, з тоннами гумору і сарказму. Одним словом, подорожуйте автостопом і читайте Адамса.

Джон Фаулз, “Колекціонер”

Самотній недалекий молодий чоловік несподівано виграє величезну суму грошей у лотерею. Що він з нею зробить, особливо якщо врахувати його пристрасть до колекціонування метеликів і таємну любов до місцевої красуні? В історії протистояння маніяка і його жертви Фаулз побачив протиборство Добра і Зла, примітивного обивателя і піднесеного художника, Любові, Смерті та Краси.

Віктор Пєлєвін, “Омон Ра”

“Омон Ра” – це моторошна історія про те, як кривавий радянський режим запускав в космос кораблі на людській тязі. На думку одного з колег письменника, Пелевіна можна читати з початку, з середини, з кінця – як священне писання. Дуже точно підмічено. І цей невеликий роман точно не залишить вас байдужими.

Джейн Остін, “Гордість та упередження”

Це роман у традиційному розумінні слова – не жіночий, не любовний, а просто класичний, вічний, щирий роман. І так важко повернутися зі старої доброї Англії з її епічними пристрастями і затишними інтер’єрами в нашу сіру галасливу сучасність, що хочеться залишитися в ньому назавжди. Як і в будь-якій хорошій книзі.

Деніел Кіз, “Уми Біллі Міллігана”

Біллі прокидається і розуміє, що знаходиться в тюремній камері. Йому повідомляють, що його звинувачують у зґвалтуванні та пограбуванні. Біллі вражений: він нічого цього не робив! Останнє, що він пам’ятає, – це як хотів кинутися вниз з даху будівлі школи. Йому кажуть, що з тих пір пройшло сім років. І найцікавіше, ця історія трапилась насправді.

Наріне Абгарян, “Манюня”

“Манюня” – світла, наповнена сонцем і запахами південного базару, дуже кумедна розповідь про дитинство, про двох дівчаток-подружок Нару та Манюню, про грізну і добру Ба – бабусю Манюні, і про купу їхніх родичів, які постійно потрапляють в казусні ситуації. Це саме те тепле, бешкетне і сповнене веселих пригод дитинство, яке робить людину щасливою на все життя.

Габріель Гарсіа Маркес, “Згадуючи моїх сумних повій”

Одна з тих книг, які викидають вас з реальності та змушують запитувати: “Що це було?” Пронизлива, сумна, атмосферна історія життя та кохання – випадкового кохання, несправжнього кохання, пізнього, останнього і згубного кохання, яка дозволяє людині хоча б на мить побачити світ таким, яким він є.

Стівен Кінг, “Ріта Гейворт та втеча з Шоушенку”

Якщо в якийсь момент ви почнете сумніватися в силі людського духу, просто прочитайте “Втечу з Шоушенку”. Це історія про невинну людину, засуджену до довічного ув’язнення в тюремному пеклі. Історія виживання там, де вижити практично неможливо. Найвеличніша історія втечі та порятунку.

http://www.uamodna.com/