Цього дня народився Волт Дісней

Цього дня народився Волт Дісней

Грудень 5, 2015 0 By admin

Волт Дісней (Волтер Елайас), який став головним мультиплікатором 20-го століття, народився в Чикаго 5 грудня 1901 року. 18-річний Волт почав працювати художником-карикатуристом. Цей період відіграв вирішальну роль у подальшій долі хлопця. За деякий час він заснував власну мультиплікаційну компанію, яка в перші роки свого існування створила «Попелюшку», «Червону Шапочку», «Кота у чоботях» та інші відомі мультфільми.

У 1923 році з Волтом почав працювати Голівуд. Найвідомішим мультиплікаційним фільмом компанії Діснея тоді стала «Аліса в країні мультиплікації», в якому автор поєднав роботу живої людини і мальованого оточення.

У 1932 році Волт Дісней отримав премію «Оскар» за мультфільм про пригоди Міккі Мауса. Наступного року він засвоїв технологію створення кольорових мультиків і теж отримав «Оскара» за «Трьох поросят». Ну а третю премію американської кіноакадемії Дісней отримав за повнометражну картину «Білосніжка та семеро гномів».

У 50-х роках компанія Діснея почала виробляти документальні фільми та телепрограми. За свою кар’єру Дісней був удостоєний кінопремії «Оскар» 29 разів.

Помер Дісней 15 грудня 1966 від раку.