Цього дня народився Валерій Лобановський

Цього дня народився Валерій Лобановський

Січень 6, 2016 0 By admin

Легендарний футболіст і видатний тренер Валерій Лобановський народився 6 січня 1939 року в київській родині. У дитинстві Валерій не проявляв особливої пристрасті до спорту, захоплюючись переважно машинами й різною технікою. Та життєві принципи і сила духу дали Лобановському можливість голосно заявити про себе в спорті.

У 13-річному віці Валерія віддали в дитячу спортивну школу до футбольної секції. Буквально одразу хлопець став лідером команди. Футбол посів важливе місце в його житті, хоча від технічних захоплень Лобановський теж не хотів відмовлятися, тому вступив до Київського політехнічного інституту.

У 1958 році Лобановський став професійним футболістом. Його взяли до київського «Динамо», де футболіст провів шість років до переходу в одеський «Чорноморець». Потім грав у донецькому «Шахтарі». В цілому він зіграв 258 матчів у рамках чемпіонатів СРСР. За цей час забив 71 гол.

Після завершення кар’єри футболіста Лобановський зайнявся тренерською роботою. Найбільші успіхи на цьому поприщі стосуються його роботи в київському «Динамо», з яким тренер виграв 8 чемпіонатів СРСР та 5 чемпіонатів України, також в його активі два Кубки володарів кубків Європи і безліч кубків різного рівня.

У своїй кар’єрі він також тренував дніпропетровське «Дніпро», збірну Україну, збірну СРСР, збірні Кувейту і ОАЕ з футболу.

13 травня 2002 року великого тренера не стало.